Per a realitzar aquesta tècnica en peces realitzades a torn, s'ha de tenir en compte les següents mesures per a les pastes:
2/3 d'una pasta
1/3 de l'altra pasta
el pastat ha de realitzar-se de manera cònica, girant el fang, sense que torne al lloc d'origen.
El pastat ha de ser ràpid i consistent. Si es pasta molt la pella, possiblement el marmolat que es desitja no s'obtindrà, quedant la pasta tèrbola a causa de la barreja.
Per al treball en planxes d'aquesta tècnica, és millor realitzar el tall, és a dir, realitzar la planxa amb la laminadora o manualment, i després tallar-la per la meitat, perquè els fils, la barreja de les pastes s'obseve perfectament i el seu efecte lluïsca en tota la peça.
A continuació mostre algunes de les peces que jo mateixa he realitzat, únicament estan biscuitades, el resultat final espere veure-ho la setmana vinent. Espere que us agrade
pastat
retornejat
peça
Para realizar esta técnica en piezas realizadas a torno, se debe tener en cuenta las siguientes medidas para las pastas:
2/3 de una pasta
1/3 de la otra pasta
el amasado debe realizarse de modo cónico, girando el barro, sin que vuelva al sitio de origen.
El amasado debe ser rápido y consistente. Si se amasa mucho la pella, posiblemente el marmoleado que se desea no se obtenndrá, quedando la pasta turbia debido a la mezcla.
Para el trabajo en planchas de esta técnica, es mejor realizar el corte, es decir, realizar la plancha con la laminadora o manualmente, y luego cortarla por la mitad, para que los hilos, la mezcla de las pastas se obseve perfectamente y su efecto luzca en toda la pieza.
A continuación muestro algunas de las piezas que yo misma he realizado, únicamente estan bizcochadas, el resultado final espero verlo la próxima semana
No hay comentarios:
Publicar un comentario